Tagasilöök

Ja nüüd ongi käes see hetk, mida ma kõige rohkem kartsin. Nimelt, on saabunud aeg, mil olen lasknud ennast nii lõdvaks, et ei jälgi ennast ja topin kõike suhu, mida  ja millal tahan.

Kui ma nii edasi jätkan, siis pole ju sellest opist midagi kasu ja taas suundun "kolmekohaliste numbrite randa".

Selle nn näksimise kõrval on veel üks suur põhjus, mida vaja korda saada. Juttu on vee joomisest, ütleks nii, et  kui kohvi juurde arvata, siis tuleb päevas 1l vedelikku. See 1l on tegelikult vähe, ma pean päevast ära jooma 1,5l vett.... jah, just vett ja kohvi ei peaks siia alla kuuluma. Vee joomisega tulebki teha muutus. 

Plaanin homme kirja panna kõik, mida suhu panen ja siis teen õhtul sellest ka omad järeldused. Ma olen hetkel väga kindel, et kaloraaž ja süsivesikuid on minu jaoks liiga palju ja valku liiga vähe. 

On jätkuv lõik.....
 Toidud, mida tuleb parima kaalulanguse saavutamiseks piirata või vältida: praetud või paneeritud lihatooted; praetud munad; šokolaadipiim; kondenspiim; täispiim; jäätis; lisatud suhkruga puuviljad; praetud või paneeritud juurviljad; magusad leivad; pärmitaigna saiakesed; sõõrikud; kulinaariatooted; kiirnuudliroad; kiirtoit; praetud, soolased suupisted; kõrge rasvasisaldusega kreemsupid.

Panen siia ka mõned lingid, kus on retsepte valgusmuutide kohta:
1. kohvismuuti

2. 50 erinevat smuutit

3. kohvismuutid 

 
Esimese aasta lõpuni peaks tarbitavate kalorite hulk olema 900 kuni 1000 kalorit päevas. Päevas tarbitava valgu hulk peaks olema 65 kuni 90 grammi.

 Soovitused http://eestibariaatria.ee/?page_id=54  
 3-5 regulaarset söögikorda päevas (nö: 3 põhisööki + 2 vahepala).
  • Sööge aeglaselt (20 kuni 30 min), hoolikalt mäludes.
  • Jälgige toidu koguseid ning pöörake tähelepanu rahulolutunde/täiskõhutunde tekkimisele, vältimaks mao ülevenitust.
  • Alates teisest aastast peale operatsiooni peaks Teie eesmärk olema 1200 kuni 2000 kalori tarbimine päevas. Kalorite hulk sõltub jätkuva kaalulanguse vajalikkusest ning Teie aktiivsusest.
  • Toitumises keskenduge eelistatult valguvajaduse katmisele, alles siis teised toiduaineid (puuviljad-juurviljad, täisteratooted).
  • Vältige toite, mida on raske mäluda, suuri tükke alla neelata ei tohi.
  • Vältige suhkrurikkaid ning rasvaseid toiduaineid.
  • Jooge päeva jooksul piisaval hulgal vedelikke (rohkem kui 1,2 liitrit), jooge toidukordadest eraldi (vahe vähemalt 20min).
  • Vältige gaasilisi jooke.
  • Olge füüsiliselt aktiivne, jätkake treeningutega (150-300min kepikõnni või jalgrattasõidu intensiivsusega treeningud nädala jooksul).
  • Tarbige korrektselt määratud vitamiine/mineraalaineid.
  • Käige regulaarselt operatsioonijärgsetes kontrollides kas bariaatriaõe või perearsti juures..

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Valgurikkad toiduained

K nagu kaalujälgijad ja punktide lugemine.