Otse põhisisu juurde

Ka hea uni aitab kaalust alla võtta

Enamik naistest arvab, et võitluses kena figuuri eest on kõik vahendid head. Kui sa aga igatsed kiiret tulemust, siis tasub tähelepanu pöörata mitte üksnes toitumisele, vaid ka une kestusele.

Ameerika teadlased avastasid, et inimesed, kes peavad madala kalorsusega dieeti, võtavad palju kiiremini alla siis, kui nad ka puhkavad küllaldaselt.

Chicago Ülikooli teadlased tegid kümnele mõlemast soost liigse kehamassiga vabatahtlikule ettepaneku teha läbi kaks kahenädalast madala kalorsusega dieedi kursust. Sellel ajal elasid eksperimendist osavõtjad unelaboratooriumis.

Katse tingimuseks oli, et esimese kahe nädala jooksul magati 8,5 tundi ööpäevas, järgneva kahe nädala kestel aga 5,5 tundi.

Tänapäeva inimene magab arvestuste järgi keskmiselt 6,5 tundi soovitatava 8 tunni asemel. Selline vähene magamine on aga suurepärane pinnas neurooside süvenemiseks. Seejuures pole otsus magada nädalavahetusel puudu jäänud tunnid tasa, kaugeltki mitte kõige targem lahendus, sest vähest magamist ei ole võimalik kompenseerida. Napp uni võib kujuneda lausa depressiooni põhjuseks. Seetõttu tuleks leida võimalus magada iga päev veidi rohkem.

Nelja nädalaga võtsid eksperimendist osavõtjad alla keskmiselt kolm kilo.

Samas, 8,5-tunnise une puhul tuli sellest rohkem kui pool maha rasva arvelt. Lühema uneaja puhul oli see näitaja kõigest veerand. Ülejäänud kaalu alanemine langes lihas- ja teiste kudede arvele.

Seega, lühikese une puhul „põletas“ madala kalorsusega dieet 55% vähem rasva kui küllaldase une korral.

Antud tekst on võetud http://naistekas.delfi.ee/tervis/figuur/ka-hea-uni-aitab-kaalust-alla-votta?id=34522759


Minu arust nii ongi, kui ikka piisavalt ei puhka, siis ega paremat kaalulangust ei tule. Keha vajab ka taastumist ja kui ta on pidevas koormuses ning selle tõttu ka stressis, siis langust ei tule. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Valgurikkad toiduained

K nagu kaalujälgijad ja punktide lugemine.