Otse põhisisu juurde

1.juuli, kaalu langusest ja arbuusi söömisest

Juba mitu päeva pole midagi kirjutanud, eks siis parandan seda nüüd.

Minu kaalulangus on nagu ameerika mäed, oma tõusude(minul siis seisakud) ja langustega. Ühel nädalal kaal langeb nii ilusti, teisel nädalal veidi vähem ja kolmandal eriti vähe või seisab.

Sel nädalal on kaal taaskord otsustanud langeda. Hommikul näitas kaal 101,9kg ehk kaalulangust on juba  -20,9kg. Ma pole kunagi nii palju kaotanud ja kui hästi läheb, siis äkki on nädala lõpuks kaal juba alla 100 ehk 99kg millegagi.

Minu tänane ticker

Olen tulemustega nii rahul. 




Eile oli mul 9 kord käia vesivõimlemises ja tänasest hakkas sellest paus, kui külmaks läheb, siis jätkan, jäi veel 11 korda. Õnneks on meri juba soe ja saab seal käia.

Plaanisin täna randa minna koos oma kahe lapsega, kuid kahjuks on ilm suht tuuline ja väiksemat  kaasa võtta ei saa. Pean ootama, mil mehel vabat aega leiab ja siis lähen suurema pojaga.

Täna proovisin üle pika aja praekartulit. Ütleme nii, et täpselt sama maiste nagu oli ennem, kuid kurgi-tomatisalat oli palju parem.

Räägiks siis nüüd arbuusist ja selle söömisest. Alles see oli, kui delfi.ee`s sai lugeda arbuusi kasulikkusest.
http://alkeemia.delfi.ee/tervis/toitumine/kaes-on-arbuusihooaeg-toitumisteadlaste-sonul-on-tegu-toelise-ravitoiduga?id=71715951

Arbuus sisaldab palju vett ja puuviljasuhkruid, lisaks on selles A-, C-, E- ja D-vitamiini, erinevaid B-grupi vitamiine, rauda, kaltsiumi, magneesiumi, mangaani, kaaliumi, fosforit, tsinki, fluoriidi ja seleeni, vahendab Telegram.ee.

Toon välja kaks lõiku, mis käivad eriti meie, maolõikustel käinute kohta, vähemalt mina nii arvan.


1. Võitleb metaboolse sündroomiga. Metaboolne sündroom ehk insuliiniresistentsuse sündroom on ainevahetushäire, mis põhineb organismi ebapiisaval reageerimisel insuliinile. Sellele viitab suurenenud vööümbermõõt ja kõrgenenud veresuhkur. Metaboolset sündroomi peetakse diabeedi ja südame-veresoonkonna haiguste tugevaks riskiteguriks.
Katsed laborirottidega on näidanud, et arbuus parandas oluliselt ülekaaluliste metaboolse sündroomiga loomade üldist tervist. See on huvitav ja teedrajav uurimus, mis aitab ümber lükata arusaama, nagu oleks puuviljade tarbimine II tüübiga diabeedi korral ilmtingimata kahjulik.

2. Arbuusiseemned on head valguallikad. Arbuusi seemneid ei pea sugugi välja sülitama, vaid hoopis kasulikum on need ära süüa. On leitud, et need on suurepärased täisväärtusliku taimse valgu allikad. Seemneteta arbuusid võivad olla mugavamad süüa, kuid see näitab, et tegemist on aretatud taimega, mis ilma inimese sekkumiseta ise paljuneda ei saa ja ei ole sama kasulik kui looduslik taim.



Kui ma tavaliselt tunnen ära selle piiri, et kõht hakkab täis saama ja enam ei mahu, siis arbuusiga ma seda piiri pole veel tundnud. Võin ikka päris palju arbuusi süüa ja tavaliselt hakkab peas häire-vasar lööma, kui magu täis saab. Samas, kui hakata arbuusi koostisele mõtlema, siis on ju seal väga palju vett ja nn viljaliha peale korraliku närimist eriti suhu ju ei jää(õigemini mida vaja alla neelata).

Igatahes, vahel tuleb kuulata ka mõistuse häält.


Kuna täna on 1.juuli, siis on see ka mõõtmispäev ja tulemused on järgmised:



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Valgurikkad toiduained

K nagu kaalujälgijad ja punktide lugemine.