Algaks uuesti ja saaks kaalu liikuma

Pole ammu midagi kirjutanud. Viimases postituses kirjutasin, et söömine on üle käte läinud. Jätkuvalt maadlen näksimisega ja seoses sellega mu kaal seisab.

Tegelikult olen siin vaikselt mõelnud, et võiks mõndaaega taas opi järgselt toituda ja siis järk-järgult edasi liikuda.

Esimesel perioodil on lubatud:
Valgurikastest toitudest - õhukeseks viilutatud kalkuni rinnaliha või sink; hakkliha (kalkuni või sealihast); püreestatud tailiha (kana, kalkun); liha sisaldavad beebipüreed või püreestatud liha; püreestatud tuunikala; lõhe, valge kala (nt tursk, ahven, lest, krevett, makra,); kodujuust; pehme juust; jogurt; madala suhkrusisaldusega puding; munakollane (mitte rohkem kui 1 päevas); munavalge; purustatud või püreestatud tofu; kreemsupid või püreestatud supid; püreestatud oad (mustad oad, eelpraetud oad).
Puuviljadest ja juurviljadest - purustatud banaan; õunapüree; püreestatud virsikud; konserveeritud aprikoosid või pirnid (konserveeritud omas mahlas); apelsini ja greibi viljaliha (ilma sitkete kestadeta, sest need võivad ummistada mao-peensoole ühenduskoha); küpsetatud, püreestatud juurviljad (porgandid, rohelised oad, spargelkapsas, lillkapsas, punapeet); püreestatud madala rasvasisaldusega vormiroog pehmete juurviljadega või ühepajatoit; tomatimahl; juurviljamahl.
Muud - tomatisupp; kartulipuder (osadele patsientidele raske taluda); soolased küpsised; vedelamapoolsemad pudrud (kaerahelbepuder, neljavilja puder); margariin; ketšup; sinep; light või madala rasvasisaldusega majonees; rasvavabad või vähendatud rasvasisaldusega salatikastmed.
Vältida tuleks: suurte puuviljatükkidega jogurt; toored, kõvad või sitked puuviljad ja juurviljad; mais; herned; pastaroad; nuudlid; riis; leib; püreestamata tahked toidud; suure rasvasisaldusega toidud; punane liha; suure suhkrusisaldusega toidud; siirupid; kommid ja maiustused; tükkidega maapähklivõi; jäätis.

Vedelike tarbimine esimesel perioodil
Tähelepanu peaks suunama piisava hulga vedeliku tarbimisele: rohkem kui 1,2 liitrit ööpäevas. Jooge piisavalt, et hoida uriin selget kahvatukollast värvi. Kui uriin muutub häguseks, tumedaks või halvasti lõhnavaks, jooge rohkem!
Väga oluline on vältida ka kõrge suhkrusisaldusega vedelikke (rohkem kui 20-25 grammi 240 ml kohta). Esimesel perioodil on lubatud: vesi, gaseerimata maitsestatud vesi, jääkuubikud, suhkruta tee, veega lahjendatud mahlad, valke sisaldavad joogid, valke sisaldavad puuviljajoogid (nt smuutid).


Kohv? Jah, Te võite seda juua, kuid soojalt, mitte kuumalt. Jooge oma kohvi piimaga ning ilma suhkruta. -
vat see on asi, mis minu menüüsse kindlasti jääb.

Kuna toitumise kohta on soovitusi väga erinevaid, siis lähtun mind lõiganud arsti soovitustest.

Võtan ette nädala kaupa(ehk iga periood kestab nädal), mis omakorda päevade kaupa ehk üks päev korraga.

Esimesel nädala toitusin ma:
1. puljong või supileem
2. keefir valgupulbriga
3. vesi
4. kohvi

Kokku võisin päevas tarbida 400kcal. 

Kui kaalust rääkida, siis viimasel kaalumisel näitas kaal 91,4kg ehk -31,4kg.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Valgurikkad toiduained

K nagu kaalujälgijad ja punktide lugemine.