Söömine on ülekäte läinud
Tegin täna kontrollpäeva, mil panin kirja kõik, mida suhu topin ja üllatus oli suur.
1. kalorikogus on suurem kui peaks
2. süsivesikuid peab vähemaks saama
3. valgu kogust peab suurendama 20g võrra, siis on päeva kogus täis.
Kokkuvõttes on nii, et kui vaadata seda tabelit, siis ongi olemas põhjus, miks kaal seisab.
Vett tarbin ka vähem kui peaks.
MEELDETULETUSEKS ENDALE......
Tahket toitu süües võite Te vähendada oma toidukordasid kolmele söögikorrale, kuid vähem kui 3 korda päevas süüa ei tohi! Olge oma söögikordades võimalikult regulaarsed. Toidukordade vahele võite jätta 4 kuni 5 tundi. Võtke igaks söögikorraks aega 20 kuni 30 minutit. Lõigake toit suutäitele sobivateks tükkideks ning mäluge seda rahulikult. Ärge laske millelgi (TV, lugemine, telefon) oma tähelepanu söömisest kõrvale juhtida, keskenduge ainult söömisele.
Pöörake jätkuvalt tähelepanu täiskõhutunde tekkimisele (survetunne keskel rinnaku taga, rinnakorvi all) ning lõpetage söömine täiskõhutunde tekkimisel. Ärge sööge kõhtu liiga täis! Sööge ainult kuni rahulolutunde tekkimiseni. Kui Te sööte kõhu pidevalt liiga täis, venib magu välja ja seega muutub tehtud operatsioon kasutuks. Pidage meeles, et söömise põhjuseks on tühi kõht. Ärge näksige päeva jooksul. Pidev näksimine päeva jooksul vähendab kaalulangust ning on seotud olulise kaalutõusuga peale operatsiooni.
Alates sellest perioodist kuni esimese aasta lõpuni peaks tarbitavate kalorite hulk olema 900 kuni 1000 kalorit päevas.
Jätkake tarbitava valgukoguse jälgimist. Päevas tarbitava valgu hulk peaks olema 65 kuni 90 grammi. Igas söögikorras peaks sisalduma midagi, mis on valgurikas. Jätkake valgurikka toidu söömist söögikorra alguses. Kuna toidu hulk, mida Te olete peale operatsiooni võimeline ära sööma, on väike, peate Te keskenduma sellele, et tarbite toiduga kõigepealt piisavalt palju valke ning alles siis teisi toiduaineid (puuviljad-juurviljad, täisteratooted). Kui Te olete kindel, et saate toidust päevaks piisava koguse valke, lõpetage valgujookide tarbimine.
Katsetage uusi toiduaineid, pidades meeles, et üks uus toit päevas. Niimoodi saate aru, milline toit ei sobinud menüüsse. Valige söömiseks tervislikud ja väherasvased toidud, vältige magusat ja kergesti imenduvaid süsivesikuid (maiustused, valge riis, tavalised jahutooted).
Kasutage söömiseks väikeseid taldrikuid ja tasse ning valmistage oma toit ise tööle kaasa. Sellega tagate, et sööte täpselt seda, mis on Teile kasulik ja koguses, mis on Teile sobiv.
Toidud, mida võib olla raske taluda: kõva või kõhreline liha; punane liha; kondenspiim; täispiim; jäätis; õunad; viinamarjad; sitke nahaga puuviljad; kuivatatud puuviljad; tugeva naha ja paljude seemnetega juurviljad; pehme leib, mis võib süües muutuda nätskeks; puuviljaleib; pähklitükke ja puuvilju sisaldavad teraviljahelbed; kartulikoored; riis; nuudlid; näts; maiustused; popkorn; pähklid; tšilli või väga vürtsikad toidud.
Toidud, mida tuleb parima kaalulanguse saavutamiseks piirata või vältida: praetud või paneeritud lihatooted; praetud munad; šokolaadipiim; kondenspiim; täispiim; jäätis; lisatud suhkruga puuviljad; praetud või paneeritud juurviljad; magusad leivad; pärmitaigna saiakesed; sõõrikud; kulinaariatooted; kiirnuudliroad; kiirtoit; praetud, soolased suupisted; kõrge rasvasisaldusega kreemsupid.
1. kalorikogus on suurem kui peaks
2. süsivesikuid peab vähemaks saama
3. valgu kogust peab suurendama 20g võrra, siis on päeva kogus täis.
Kokkuvõttes on nii, et kui vaadata seda tabelit, siis ongi olemas põhjus, miks kaal seisab.
Vett tarbin ka vähem kui peaks.
MEELDETULETUSEKS ENDALE......
Tahket toitu süües võite Te vähendada oma toidukordasid kolmele söögikorrale, kuid vähem kui 3 korda päevas süüa ei tohi! Olge oma söögikordades võimalikult regulaarsed. Toidukordade vahele võite jätta 4 kuni 5 tundi. Võtke igaks söögikorraks aega 20 kuni 30 minutit. Lõigake toit suutäitele sobivateks tükkideks ning mäluge seda rahulikult. Ärge laske millelgi (TV, lugemine, telefon) oma tähelepanu söömisest kõrvale juhtida, keskenduge ainult söömisele.
Pöörake jätkuvalt tähelepanu täiskõhutunde tekkimisele (survetunne keskel rinnaku taga, rinnakorvi all) ning lõpetage söömine täiskõhutunde tekkimisel. Ärge sööge kõhtu liiga täis! Sööge ainult kuni rahulolutunde tekkimiseni. Kui Te sööte kõhu pidevalt liiga täis, venib magu välja ja seega muutub tehtud operatsioon kasutuks. Pidage meeles, et söömise põhjuseks on tühi kõht. Ärge näksige päeva jooksul. Pidev näksimine päeva jooksul vähendab kaalulangust ning on seotud olulise kaalutõusuga peale operatsiooni.
Alates sellest perioodist kuni esimese aasta lõpuni peaks tarbitavate kalorite hulk olema 900 kuni 1000 kalorit päevas.
Jätkake tarbitava valgukoguse jälgimist. Päevas tarbitava valgu hulk peaks olema 65 kuni 90 grammi. Igas söögikorras peaks sisalduma midagi, mis on valgurikas. Jätkake valgurikka toidu söömist söögikorra alguses. Kuna toidu hulk, mida Te olete peale operatsiooni võimeline ära sööma, on väike, peate Te keskenduma sellele, et tarbite toiduga kõigepealt piisavalt palju valke ning alles siis teisi toiduaineid (puuviljad-juurviljad, täisteratooted). Kui Te olete kindel, et saate toidust päevaks piisava koguse valke, lõpetage valgujookide tarbimine.
Katsetage uusi toiduaineid, pidades meeles, et üks uus toit päevas. Niimoodi saate aru, milline toit ei sobinud menüüsse. Valige söömiseks tervislikud ja väherasvased toidud, vältige magusat ja kergesti imenduvaid süsivesikuid (maiustused, valge riis, tavalised jahutooted).
Kasutage söömiseks väikeseid taldrikuid ja tasse ning valmistage oma toit ise tööle kaasa. Sellega tagate, et sööte täpselt seda, mis on Teile kasulik ja koguses, mis on Teile sobiv.
Toidud, mida võib olla raske taluda: kõva või kõhreline liha; punane liha; kondenspiim; täispiim; jäätis; õunad; viinamarjad; sitke nahaga puuviljad; kuivatatud puuviljad; tugeva naha ja paljude seemnetega juurviljad; pehme leib, mis võib süües muutuda nätskeks; puuviljaleib; pähklitükke ja puuvilju sisaldavad teraviljahelbed; kartulikoored; riis; nuudlid; näts; maiustused; popkorn; pähklid; tšilli või väga vürtsikad toidud.
Toidud, mida tuleb parima kaalulanguse saavutamiseks piirata või vältida: praetud või paneeritud lihatooted; praetud munad; šokolaadipiim; kondenspiim; täispiim; jäätis; lisatud suhkruga puuviljad; praetud või paneeritud juurviljad; magusad leivad; pärmitaigna saiakesed; sõõrikud; kulinaariatooted; kiirnuudliroad; kiirtoit; praetud, soolased suupisted; kõrge rasvasisaldusega kreemsupid.
Kommentaarid
Postita kommentaar